YLE: Tavaraliikenne jatkuu lähes ennallaan. Anteeksi mitä?

Yle kirjoitti artikkelin taavaraliikenteen määrästä Koronaviruksen aikaan. Artikkelin mukaan tavaraliikenne tärkeässä Helsingin solmukohdassa jatkuu lähes ennallaan - banaanien ja lääkkeiden kulkiessa lähes normaalisti. Tuonti jatkuu suurinpiirtein samanlaisena kuin viime vuonna, mutta viennissä on laskua jonkin verran.


Photo by Martin Damboldt from Pexels

Toiminta Suomessa on ymmärtääkseni melko pitkälle pysähtynyt kokonaan. Useissa valmistavissa yrityksissä on yt-neuvottelut käynnisttä tai ainakin väkeä on lomautettu isolla kädellä. Jos henkilökunta on lomautettuna, kuinka tehtaiden koneet pyörivät lähes normaalisti. Ihmiset tosin syövät banaaneja normaalisti - onhan se melko edullista ruokaa.  Tavaraliikenne maasta poispäin on tuskin normaalilla tasolla.

Mainos:
Bauhaus, K-Rauta, Kärkkäinen, Motonet, Hong Kong, Gigantti, Budget Sport ....
KITUPIIKKI.EU vertaa niiden hinnat.

Artikkelin mukaan satamaan saapuu viisi junaa päivittäin sisältäen tavaraa vientiin. Asiasta ei mainittu, mutta ymmärsin viennin olevan lähes normaalilla tasolla. Hieno asia. Omasta mielestäni nyt kuitenkin vallitsee ristiriita valmistavan teollisuuden ja artikkelissa kerrotun rahdin välillä.

Kommentit